Als je op zoek bent naar leuke, simpele en gezonde kinderrecepten voor een middagje koken met je kinderen, dan ben je hier op het goede adres. Op deze pagina vind je alvast enkele gezonde kinderrecepten. Smaakt dit naar meer bestel dan het boek “KinderKokkievoor nog eens 60 spannende en gezonde recepten. In de maand januari krijg je gratis bij je bestelling het KinderKokkie e-book!

Maak je eigen supergezonde Pauw!

Wat heb je nodig?

  • 1 peer
  • 1 aardbei
  • 2 rozijnen
  • 15 witte druiven
  • 10 zwarte bessen
  • 10 rode bessen

Bereidingswijze:

Laat de peer even door je vader of moeder in de lengte doorsnijden en leg deze op en bord. Snijd uit een aardbei de snavel en de pootjes (zie foto). Kerf 2 kleine puntjes in de hals van de peer en druk hier de rozijnen in. Leg vervolgens de druiven op het bord, dit bouw je op zoals op de foto te zien is. gezonde-kinderreceptenGarneer deze met de rode en blauwe bessen. Als laatste leg je de pootjes onder de peer en leg je de snavel op zijn plek. Maak er ook een voor je broertje of zusje… lekker voor na de maaltijd als gezond toetje!

Gezonde kinderrecepten zonder e-nummers

Voor alle recepten in ons boek “KinderKokkie” worden verse producten gebruikt. Deze bevatten dus geen conserveringsmiddelen of e-nummers. Je kunt er zelfs voor kiezen om biologische producten te kopen want dan vermijd je ook nog eens de bestrijdingsmiddelen. Eet zo puur mogelijk. Dit doe je dus door zoveel mogelijk eten en gerechten zelf te bereiden in plaats van voorverpakt uit de winkel te halen.

Maak je eigen supergezonde Palmboom!

Wat heb je nodig?

  • 1 kiwi
  • 2 bananen
  • 1 mandarijn
  • 3 druiven

Bereidingswijze:

Pel de banaan  en kerf de banaan met een mesje in. Pel de mandarijn en snijd uit de kiwi kleine partjes. Leg eerst de banaan op het bord en werk daar omheen. Vervolgens leg je de partjes kiwi als een waaier boven  de banaan, dan leg je de partjes mandarijn onder de banaan en als laatste leg je de gezonde-kinderreceptendruiven/kokosnoten onder de kiwi (zie foto). Alweer een simpel maar zeer gezond kinderrecept. Ook te vinden in het kinder kookboek “KinderKokkie”.

Je ontvangt KinderKokkie twee keer.

trakteren op school1x als digitaal boek dat je meteen kunt downloaden

1x als fysiek hardcover boek op de deurmat!

Bestel dit unieke receptenboek vandaag nog en leer kinderen op een leuke manier kennis maken met gezonde voeding. Bovendien doneren we € 1,00 voor ieder verkocht boek aan KiKa.

Bestel vandaag € 19,50 (normaal € 24,95)

 geen verzendkosten!

 trakteren op school