Heb je iets te vieren en wil je trakteren op school, opvang of gewoon thuis, op KinderKokkie.nl staan de gezondste en lekkerste traktaties. In deze blog hebben we alvast enkele recepten voor je op een rijtje gezet. Alle recepten zitten boordevol vitamines en bevatten geen toegevoegde suikers. Populair is op dit moment de Minion banaan.

Minion banaan

trakteren op school

Benodigdheden:

Bananen

Gekleurd papier; zwart, blauw, rood en wit

Schaar

Zwarte stift

Plakstift/lijm

Werkwijze:

Maak van het gekleurde papier het broekje en plak deze op de banaan. Knip twee rondjes uit het witte papier, teken met de zwarte stift de pupillen en plak ook deze op de banaan. Als laatste teken je met een stift de mond op de banaan.

Voedingswaarde van bananen

Bananen zijn heel gezond ze bevatten diverse vitaminen en mineralen. Zo zit er in 100 gram verse banaan ongeveer 88 mg kalium, 8,7 mg vitamine C, tryptofaan, magnesium en seleen. Een gemiddelde banaan weegt tussen de 125 en 200 gram. In 100 gram banaan zit ongeveer 20 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 0,25 gram vet en 0,45 gram vezel. Bananen komen vooral uit de volgende tropische landen: Ecuador, Costa Rica, Panama, Honduras, Suriname, Colombia, Guatemala en de Filipijnen.

Een Teckel trakteren op school

Een Teckel trakteren op school is een heel leuk idee. Het is niet makkelijk om deze teckel te maken maar als je een paar stevige bananen en een beetje doorzettingsvermogen hebt, gaat het zeker lukken. trakteren op schoolHet enige wat je nodig hebt zijn enkele bananen, een scherp schilmesje en  2 kraaltjes voor de oogjes. Let er wel op dat de bananen niet te rijp zijn want dan blijft de teckel niet op zijn pootjes staan. Dus pak een mesje en ga maar oefenen!

 

Je ontvangt KinderKokkie twee keer

trakteren op school1x als digitaal boek dat je meteen kunt downloaden

1x als fysiek hardcover boek op de deurmat!

 

 

Bestel dit unieke receptenboek vandaag nog en leer kinderen op een leuke manier kennis maken met gezonde voeding. Bovendien doneren we € 1,00 voor ieder verkocht boek aan KiKa.

Bestel vandaag € 19,50 (normaal € 24,95)

 geen verzendkosten!

 trakteren op school